i3-Technologies - Educatie Project

Een unieke locatie en campus
In de internationale school verblijven meer dan 2.000 studenten, inclusief 350 internationale kotstudenten. Het schoolterrein bestaat uit 7 gebouwen en heeft een oppervlakte van 70.000 m². Het gebouw van de lagere school is in gebruik sinds oktober 2016, het middelbaar en de koten worden verwacht tegen augustus 2017. De school werkte samen met Office Inspirations voor meubels en technologie, een partner van i3-Solutions in de VAE, om de lagere school in te richten een ergonomische leeromgeving te creëren. Zo heeft Office Inspirations een groot aantal SEED stoelen geïnstalleerd in het gebouw van de lagere school. Deze stoelen bestaan uit lichte materialen waardoor ze gemakkelijk verplaatst en op elkaar gestapeld kunnen worden.
 
 
Organisatie doelen
De nieuwe school stelt zich duidelijke organisatiedoelen om een leeromgeving te creëren die helpt bij het bereiken van academische excellentie en het persoonlijk, fysiek en emotioneel welzijn van zowel leerkracht als student bevordert. Klaslokalen moeten geschikt zijn voor verschillende leeftijden en aangepast worden aan verschillende leermethodes. i3 producten kunnen voor meerdere leerdoeleinden gebruikt worden en zijn daardoor uiterst flexibel. Ze kunnen zich aanpassen aan elke leeromgeving. Daarnaast is de school heel milieubewust, wat een aanleiding vormt om een gezonde leeromgeving te creëren voor leerlingen en een betere toekomst te realiseren. i3 producten, zowel meubels als technologie, zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. De materialen van elk product zijn zorgvuldig gekozen om een lange levensduur te verzekeren en de totale eigendomskosten te verlagen. De i3PROJECTOR zonder lamp, bijvoorbeeld, heeft een levensduur van 20.000 uur, wat overeenkomt met 20 jaar in een schoolomgeving. Die lange levensduur is te danken aan een laag energieverbruik. Een ander voorbeeld is de SEED stoel. De zitschelp is gemaakt van bamboe, een duurzaam materiaal dat een sterke link legt met de natuur. De schelp is bovendien niet behandeld met vernis, maar wel met olie. Dat is veel beter voor het milieu.
SwissSchool 001
SwissSchool 002
SwissSchool 003
 

 
De producten zorgen voor veel interactiviteit, grote connectiviteit en hogere betrokkenheid. Ze stimuleren een multi-sensorische leerstijl en multimodale interface die het leervermogen bevordert.
- Joe Barchini, Directeur
 
 
Innovatief en interactief leren
De school besliste om samen te werken met i3-Technologies, omdat i3 producten mooi aansluiten op de eisen van de school op het gebied van kwaliteit, design en de bovengenoemde organisatiedoelen. Ze sluiten ook mooi aan op de overige onderwijsproducten en -diensten die de school reeds heeft aangeschaft. De leerkrachten van de internationale school zijn vooral enthousiast over de interactieve en innovatieve mogelijkheden die het i3BOARD biedt. Zijn innovatie ligt in zijn interactiviteit: het scherm functioneert d.m.v. multitouch, waardoor leerlingen kunnen samenwerken en tegelijk taken kunnen uitvoeren op één scherm. Aan de hand van een projector kan het i3BOARD worden verbonden met het i3LEARNHUB leerplatform, zodat leerlingen onmiddellijk toegang krijgen tot kant-en-klare oefeningen op het interactieve bord. De multi-user functie zorgt ervoor dat leerlingen apart of samen kunnen werken aan de oefeningen. Elke leerling krijgt toegang tot oefeningen die aansluiten op zijn/haar leerniveau. De leerkracht kan zijn/haar vooruitgang van dichtbij opvolgen. De geïntegreerde lessen en i3Community op i3LEARNHUB bevatten een uitgebreide reeks oefeningen die door leerkrachten van over de hele wereld zijn gemaakt. De internationale school heeft hier veel baat bij, aangezien het een multicultureel publiek heeft. Leerkrachten en leerlingen met verschillende culturele en taalachtergronden kunnen hun oefeningen opslaan in de i3Community, zodat leerkrachten en leerlingen met dezelfde achtergrond onmiddellijk toegang hebben tot gelokaliseerde oefeningen. Bovendien kunnen leerkrachten taaloefeningen van moedertaalsprekers gebruiken om hun leerlingen op een doeltreffende manier een nieuwe taal aan te leren. Leerkrachten zien veel positieve eff ecten op hun leerlingen: “De producten zorgen voor veel interactiviteit, grote connectiviteit en hogere betrokkenheid. Ze stimuleren een multi-sensorische leerstijl en multimodale interface die het leervermogen bevordert.” Joe Barchini, COO.
SwissSchool 006
SwissSchool 005
SwissSchool 004
 

 

Download de pdf-versie van dit referentieproject.